بیمه آسانسور

بیمه آسانسور

درخواست مشاوره

امروزه تغییرات زیادی در زمینه‌هایی مانند صنعت، کامپیوتر و نرم افزار رخ داده است. آن‌ها پیشرفت چشمگیری در همه بخش‌های مختلف ایجاد کرده‌اند.  آیا سالها پیش قبل از اختراع شدن آسانسور،  فکرش را می‌کردید که با فشار دادن کلید یا دکمه، با یک جعبه فلزی از یک طبقه به طبقه دیگر منتقل شوید؟ در حقیقت، آسانسور برای ساختمانی که بیش از چهار تا پنج طبقه ارتفاع دارد، اجباری است. برای اکثر مردم، آسانسور راحتی رفت و آمد را در پی دارد و آن‌ها از شر پله‌های خسته کننده رها می‌سازد. آسانسورها بخش مهمی از ساختمان‌های امروزی هستند. متأسفانه ممکن است حوادث مختلفی برای آن‌ها اتفاق بیفتد. در هنگام حادثه داشتن بیمه مسئولیت آسانسور می‌تواند بخشی از خسارت‌ها را جبران کند.

بیمه‌ آسانسور در واقع یک نوع بیمه مسئولیت مدنی است. هر چند بیمه آسانسور برای ساختمان اجباری نیست اما در صورت بروز حادثه و نداشتن بیمه آسانسور، ساکنین مجبور به پرداخت خسارات وارده می‌باشند. و از آنجایی که خسارات وارده معمولا جانی است، مبلغ خسارت به‌وجود آمده بسیار هنگفت است.

تصور کنید سوار آسانسور می‌شوید و سقوط ناگهانی یا شدید را تجربه می‌کنید. این سقوط آنقدر شدید است که باعث می‌شود دست شما بشکند. این نمونه‌ای از مسئولیت آسانسور است. هنگامی که یک آسانسور خراب می‌شود، مشتری سوار بر آسانسور ممکن است در معرض آسیب‌های جدی قرار گیرد. اگرچه آسیب‌های آسانسور اغلب اتفاق نمی‌افتد، اما در صورت وقوع، مهم است که بدانید چگونه باید عمل کنید. بیمه آسانسور می‌تواند از شما در برابر حوادث پیش‌بینی نشده محافظت کند.

هم اکنون بی درنگ، به زندگی خود سامان دهید

همراه گرامی در صورتی که نسبت به نوع بیمه مورد نظر و جزییات آن آگاهی کافی داشته و نیازی به خدمات مشاوره بیمه بین ندارید و یا بعد از دریافت خدمات مشاوره تصمیم نهایی خود را گرفته اید، این امکان برای شما مهیا شده است تا بصورت آنلاین نسبت به انعقاد قرارداد اقدام نمایید. بیمه بین در کنار شما خواهد بود.

آسانسورها همانند بسیاری از وسایل نقلیه در حال حرکت هستند ، قطعات متحرک داشته و مردم را از جایی به جای دیگر منتقل می کنند. با توجه به دلایل ذکر شده و سایر موارد دیگر ، آسانسورها به نوعی محافظت در مقابل خطرات و هزینه های قابل توجه پیش روی خود نیاز دارند. معمولا خط مشی بیمه ها که ساختمان ها و منازل را تحت پوشش قرار می دهد شامل آسانسور نبوده و باید بیمه آسانسور را جداگانه خریداری کنید.

بیمه آسانسور چیست

با گسترش عمودی شهرها و افزایش روزافزون ساختمان های بلند مرتبه آسانسور تبدیل به یک نیاز اساسی و فراگیر برای انسان مدرن شد و همچون سایر اختراعات بشر همراه با فواید و مزایای فراوانی که داشت پیامد های ناگواری نیز به ارمغان آورد ، بیمه آسانسور ابزاری است برای کاهش زیان های مالی و جانی ناشی از حوادث آسانسور. بیمه آسانسور در واقع یک بیمه مسئولیت مدنی است بدین معنی که چنانچه در اثر حوادث ناشی از آسانسور بیمه گذار یا خریدار بیمه (مالک، مدیر ساختمان، شرکت های سرویس و نگهداری آسانسور ) مسئول حادثه شناخته شوند و محکوم به جبران خسارت های مالی و جانی گردند شرکت بیمه خسارت را از طرف بیمه گذار (خریدار بیمه ) به زیاندیده پرداخت می کند.

بیمه مسئولیت آسانسور چیست

بیمه آسانسور یا بیمه مسئولیت آسانسور نوعی بیمه مسئولیت مدنی است.‌ . بدین معنی که چنانچه در اثر حوادث آسانسور، ساکنین ساختمان مقصر شناخته شده و محکوم به جبران خسارات جانی و مالی شوند، شرکت بیمه آسانسور باید تمام خسارات ایجاد شده را جبران کند؛ این بیمه برای جبران خسارت‌های ناشی از حوادث آسانسور استفاده می‌شود. در حادثه آسانسور معمولاً مالک ساختمان و شرکت‌های سرویس و نگهداری آسانسور مقصر شناخته می‌شوند. آن‌ها باید خسارت‌های مالی و جانی را پرداخت کنند. در این شرایط اگر از قبل، بیمه آسانسور خریده باشند، شرکت بیمه خسارت را به افراد زیان دیده پرداخت می‌کند.

چه کسی ممکن است مسئول تصادفات آسانسور باشد

ارزیابی اینکه چه کسی مسئول تصادف آسانسور است بستگی به ماهیت حادثه دارد. افرادی که ممکن است مسئول حوادث آسانسور باشند عبارتند از:

مالک ساختمانی که آسانسور یا پله برقی در آن قرار دارد

هر شرکت تعمیر و نگهداری آسانسور که برای بازرسی یا تعمیر آسانسور استخدام شده است

طراحان آسانسور یا سازندگان آسانسور

هر شرکتی که آسانسور را نصب می‌کند

متصدیان یا کارکنانی که مسئول راه‌اندازی اپراتور دستی هستند

 برخی از رایج ترین انواع تصادف آسانسور چیست

تعیین شایع‌ترین نوع حادثه آسانسور دشوار است زیرا شرایط بسیار متفاوتی وجود دارد که باعث بروز آن‌ها می‌شود. ادعا‌های تصادف آسانسور از اشتباهی که کارمند مرتکب شده تا مشکل در فرآیند نصب را شامل می‌شود. در زیر رایج‌ترین انواع حوادث آسانسور ذکر شده است:

در‌های آسانسور به طور غیرمنتظره‌ای به روی مشتری بسته می‌شود و باعث آسیب می‌شود.

حرکات ناگهانی آسانسور یا “سقوط آزاد” که باعث سقوط سریع یا شدید آسانسور می‌شود.

هنگامی که فردی به پایین چاه آسانسور می‌افتد که به راحتی قابل مشاهده نیست

زمانی که آسانسور برای مدت زمان قابل توجهی بین طبقات گیر می‌کند

نقص در طراحی یا ساخت آسانسور یا در‌های آن

 با وجود بیمه مسئولیت شرکت های نصب و نگهداری آسانسور، آیا نیازی به بیمه توسط مالکین هست

همانطور که گفته شد وقتی که حادثه ای اتفاق می افتد، کارشناسان دادگستری میزان قصور هر یک از عوامل را مورد بررسی قرار می دهند. به طور مثال در یک حادثه امکان دارد که 30 درصد شرکت نصب و نگهداری آسانسور که مسئول نصب اولیه یا سرویس و نگهداری بوده است، مقصر شناخته شود و 70 درصد مالک آسانسور مقصر باشد. بنابراین هر کس باید سهم خودش را بپردازد. که در این حالت داشتن بیمه مسئولیت شرکت نصب و نگهداری، مسئولیت و سهم مالک آسانسور را پوشش نمی دهد. برعکس هم همینطور است. در صورتی که آسانسور توسط مالک بیمه شده باشد، بیمه مسئولیت آسانسور سهم قصور شرکت نصب و نگهداری را پوشش نخواهد داد و این شرکت موظف به پرداخت سهم خود از خسارت خواهد بود.

پوشش‌های بیمه آسانسور چیست

در بیمه آسانسور فقط خسارت‌هایی تحت پوشش قرار می‌گیرند که بر اساس شرایط مندرج در بیمه‌نامه باشند. در غیر این صورت، شرکت بیمه‌گر هیچ‌گونه مسئولیتی را قبول نخواهد کرد.

پوشش‌های بیمه آسانسور شامل موارد زیر هستند:

پوشش فوت

پوشش نقص عضو

پوشش‌های هزینه پزشکی

پوشش خسارت مالی برای آسانسورهای باربر

باید گفت که میزان تعهدات در بیمه‌نامه بر اساس شرایط آسانسور، نوع استفاده و همچنین درخواست بیمه‌گزار مشخص خواهد شد.

 مواردی که تحت پوشش بیمه آسانسور نیستند

در این نوع بیمه‌نامه، فقط خسارت‌هایی جبران می‌شوند که بر اثر استفاده از آسانسور به افراد و اموال آن‌ها وارد شده باشند. آسیب‌های که منشأ آن‌ها عامل بیرونی است و باعث آسیب به آسانسور و در نتیجه افراد شده است، تحت پوشش این بیمه‌نامه نخواهند بود.

عوامل خارج از شرایط بیمه آسانسور شامل موارد زیر هستند:

خسارت‌های ناشی از جنگ، شورش و بلوا

خسارت‌های ناشی از انفجار هسته‌ای

خسارت‌های وارد شده عمدی

خسارت‌های ناشی از آسیب‌های فنی قبل از عقد بیمه‌نامه

خسارت‌های ناشی از تخلف از قوانین

خسارت‌های ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله

باید یک نکته مهم را در نظر داشته باشید که اگر سرویس آسانسور به موقع انجام شود یا شرکت مجازی برای تعمیرات و سرویس اقدام نکند، بیمه‌گر تعهدی در قبال پرداخت خسارت نخواهد داشت. همچنین در صورت وارد شدن آسیب به دلیل اضافه بار، بیمه‌گر فقط بخشی از خسارت را جبران خواهد کرد.

نکته مهم دیگر اینکه، بیمه آسانسور خسارت‌های ناشی از آتش سوزی را جبران نخواهد کرد. برای تحت پوشش قرار دادن این نوع حادثه باید به صورت جداگانه بیمه آتش سوزی خریداری کرد. بیمه بالابر فقط خسارت‌های جانی و مالی وارد شده بر اثر استفاده از آسانسور را پوشش می دهد.

سوالات متداول بیمه آسانسور

طبق ماده 22 خسارت‌های وارد شده به شخص بیمه گذار تحت پوشش این بیمه نیست. به صورت کلی در بیمه نامه مسئولیت آسانسور، خسارات ناشی به شخص بیمه گذار تعلق نخواهد گرفت مگر با این شرط که این موضوع در بیمه نامه قید شود. به طور معمول این بند در بیمه آسانسور با حق بیمه اضافی و یا توضیح در شرایط خصوصی بیمه می‌تواند تحت پوشش قرار بگیرد، پس زمان خرید بیمه با مشاور بیمه خود درباره این باره صحبت کنید.

بر اساس آخرین مصوبه اعلام شده سازمان استاندارد، بیمه کردن آسانسور های فاقد برگه تاییدیه استاندارد ممنوع است. اما برخی شرکت‌های بیمه صرفا برای آسانسورهای قدیمی، با شرط آنکه ساختمان مربوطه قرارداد یکساله با شرکت معتبر نصب و نگهداری آسانسور داشته باشد و آن شرکت برگه تایید صحت و سلامت آسانسور را به شرکت بیمه ارائه کند، بیمه نامه را صادر می‌نمایند.

در حوادث مربوط به آسانسور معمولا 4 دسته مقصر وجود دارد:

  • سازنده آسانسور و شرکت تایید کننده استاندارد بودن آسانسور وسا ناظر استاندارد آسانسور
  • سرویس کننده آسانسور
  • مدیر ساختمان ویا مالک آسانسور و یا بهره بردار آسانسور
  • شخص لستفاده کننده اسانسور

هر کس به تناسب قصور خود ملزم به جبران خسارت‌های ناشی از مسولیت خود است.

اما اینکه برای تمدید بیمه آسانسور، الزامی برای تمدید استاندارد آسانور نیز وجود داشته باشد، کاملا وابسته به قرارداد و توافقات ما بین بیمه گر و بیمه گذار است و باید در قرارداد نیاز و یا عدم نیاز به آن قید شده باشد.

جواب به این سوال بستگی به دو موضوع دارد: اول شرکت بیمه  که تحت پوشش آن هستید و دوم بندهای قرارداد میان بیمه گر و بیمه گذار پس در هنگام بستن قرارداد بیمه آسانسور دقت کنید. به طور مثال در بیمه ملت آسانسور حتما باید مورد تایید اداره استاندارد باشد و در هنگام پرداخت خسارت بیمه آسانسور نیاز به ارائه برگه تایید استاندارد است ولی در بیمه نوین نیازی به ارائه آن نیست.

تمامی شرکت‌های بیمه کننده بیمه آسانسور ملزم و موظف به ارائه کامل پوشش‌های بیمه‌ای می‌باشند و تنها ویژگی‌ای که باعث برتری بیمه‌ای نسبت به بیمه دیگر می‌شود، ارائه خدمات و نحوه پرداخت خسارت است.

در صورتیکه پوشش های تکمیلی مربوطه را داشته باشند بله. در غیر اینصورت خیر. قابل پرداخت نیست. پوشش های تکمیلی هم در هر مرحله از ساخت متفاوت است. باید دید چه نوع خسارتی رخ داده و در تعهد چه کسانی بوده است. برای پاسخ به چنین پوشش هایی اطلاع کامل از نوع حادثه و بیمه نامه خریداری شده برای ساختمان نیاز است.

مطابق با قانون، مالک آسانسور یا مدیر ساختمان یا مجتمعی که آسانسور در آن واقع شده در مقابل خطرات احتمالی آسانسور مسئول است و در صورتی که حادثه‌ای پیش بیاید، باید خسارت را بپردازد. بنابراین با اینکه خرید بیمه آسانسور اجباری نیست، اما خطری که باعث خسارت مالی سختی به مالک آسانسور وارد می‌کند، خرید بیمه مسئولیت آسانسور را ایجاب می‌کند.

هر ساختمانی که دارای آسانسور است و اشخاص  از آسانسور آنجا استفاده می‌کنند می تواند دارای بیمه مسئولیت مدنی آسانسور باشد. برای مثال می‌توان از ساختمان‌های اداری، ساختمان‌های تجاری، هتل‌ها، مراکز تفریحی، فرودگاه‌ها، مجتمع‌های مسکونی، انبارها، شرکت‌های صنعتی و… نام برد.

نرخ بیمه مسئولیت آسانسور بر اساس نوع، کاربری، ظرفیت آسانسور ، میزان تعهدات فوت و نقص عضو (دیه) و همینطور حداکثر هزینه پزشکی قابل پرداخت محاسبه می شود. با توجه به افزایش نرخ تورم و همچنین افزایش مبلغ دیه به صورت معمول در هر سال، هزینه بیمه آسانسور هم افزایش می یابد.

خیر. بیمه نامه مسئولیت مدنی آسانسور، همانطور که از اسمش پیداست، فقط مسئولیت مالک آسانسور را در قبال استفاده کنندگان پوشش می‌دهد. برای این پوشش شما می‌توانید با خرید بیمه آتش سوزی، عملاً آسانسور را هم بیمه کنید.

پرداخت خسارت حادثه آسانسور در بیمه نامه آسانسور ارتباطی با استاندارد آسانسور ندارد مگر در شرایطی که در قرارداد بیمه نامه آسانسور ، خلاف آن ذکر شده باشد.

بیمه نامه آسانسور جزء هزینه‌های اساسی ساختمان می‌باشد که به عهده مالک یا همان موجر است.

جبران خسارت وارد شده در حوادث آسانسور به شخص مالک و بهره‌ بردار ساختمان توسط بیمه نامه آسانسور بستگی به نوع طراحی قرارداد و پوشش ها در شرکت‌های بیمه‌ گر دارد.

خسارت‌های ناشی از حوادث آسانسور شامل هزینه‌های پزشکی، دیه فوت یا نقص عضو و خسارات مالی می‌باشند. برای پوشش‌ها و تعهدات در بیمه نامه آسانسور به شرح زیر است :

  • حداکثر تعهد برای هزینه پزشکی برای هر نفر در هر حادثه
  • حداکثر تعهد جهت هزینه پزشکی در طول مدت اعتبار بیمه نامه
  • حداکثر تعهد برای غرامت فوت و نقص عضو برای هر نفر در هر حادثه
  • حداکثر تعهد جهت غرامت فوت و نقص عضو در طول مدت اعتبار بیمه‌نامه
  • حداکثر تعهد برای جبران خسارت مالی در هر حادثه
  • حداکثر تعهد برای جبران خسارت مالی در طول مدت اعتبار بیمه نامه

المان های زیر در تعیین حق بیمه و قیمت بیمه نامه آسانسور تأثیر مستقیم دارند :

  • تعداد آسانسور
  • تعهدات برای هزینه‌های پزشکی، دیه فوت و نقص عضو و خسارات مالی
  • تعداد ایستگاه‌های توقف آسانسور
  • نوع آسانسور
  • ظرفیت آسانسور
  • میزان استفاده (نوع کاربری ساختمان)
  • درب دار و بدون درب بودن کابین آسانسور

خیر، خرید بیمه نامه آسانسور اجباری نیست و هیچ وقت مالکین و بهره‌برداران ساختمان به خاطر عدم تهیه بیمه آسانسور جریمه نمی‌شوند. اما در هنگام حوادث آسانسور، مراجع قضایی برای وصول خسارت حادثه‌دیدگان به هیچ وجه شوخی ندارند.

بیمه نامه مسئولیت مدنی آسانسور با بیمه مسئولیت هیأت مدیره ساختمان بسیار متفاوت است و دو محصول بیمه‌ای مجزا هستند. بیمه مسئولیت هیأت مدیره به نسبت بیمه آسانسور دامنه پوشش ریسک وسیع‌تری دارد و بسیاری از حوادث احتمالی و مسئولیت‌های ناشی از آن، از جمله حوادث آسانسور، توسط بیمه مسئولیت هیأت مدیره ساختمان پوشش داده می‌شود.

خسارت‌های ناشی از حوادث آسانسور را می‌توان به سه بخش تقسیم‌ کلی کرد:

  • هزینه‌های پزشکی برای درمان مصدومین حادثه
  • دیه فوت و یا نقص عضو افراد حادثه دیده
  • خسارت‌های مالی وارد شده به بار (برای آسانسورهایی که مخصوص حمل بار هستند.)
  1. بیمه‌گذار نامه کتبی اعلام خسارت را به اداره خسارت بیمه‌نامه‌های مسئولیت تحویل می‌دهد.
  2. مدارک مورد نیاز توسط کارشناس اداره خسارت در زمان بازدید و یا بعد از بازدید طی نامه‌ای به اطلاع بیمه‌گذار رسانده می‌شود.
  3. بیمه‌گذار مدارک لازم را به اداره خسارت بیمه‌نامه‌های مسئولیت تحویل می‌دهد.
  4. خسارت براساس مدارکی که تحویل داده شده است، در اداره خسارت برآورد شده و در فرم «خلاصه مشخصات پرونده بیمه‌های مسئولیت مدنی» ثبت می­گردد.
  5. قسمت اطلاعات اولیه فرم «استعلام پرداخت حق بیمه» توسط کارشناس اداره خسارت بیمه‌نامه‌های مسئولیت تکمیل می‌شود و فرم به بیمه‌گذار تحویل داده می‌شود.
  6. پس از مراجعه بیمه‌گذار به اداره کل حسابداری و آمار و تحویل فرم «استعلام پرداخت حق بیمه»، فرم تکمیل شده استعلام حق بیمه‌های پرداختی‌اش را دریافت می‌کند.
  7. خسارت قابل پرداخت براساس اطلاعات مندرج در فرم «خلاصه مشخصات پرونده بیمه‌های مسئولیت مدنی» و نیز اطلاعات پرداخت‌های قبلی، در سیستم اطلاعاتی محاسبه می‌شود.
  8. حواله پرداخت خسارت در چند نسخه صادر و مهر و امضا می‌شود. در صورتی که بیمه‌گذار بخواهد حواله پرداخت خسارت را تحویل بگیرد، باید گواهی محضری مبنی بر پرداخت خسارت به بیمه‌شده (خسارت دیده) را ارائه کند.
  9. دو برگ از حواله صادر شده و نیز فرم «رسید دریافت وجه» به بیمه‌گذار یا بیمه‌شده یا نماینده قانونی بیمه‌شده تحویل داده می‌شود تا با ارائه آن به اداره کل حسابداری و آمار، چک خسارت خود را دریافت نماید.
  1. صورت‌حساب بیمارستان
  2. قبوض پرداختی
  3. شرح عمل جراحی
  4. خلاصه پرونده بیمارستان
  5. شناسنامه و کپی شناسنامه مصدوم
  6. کارت ملی و کپی کارت ملی مصدوم
  7. فرم «گواهی پزشک معالج» تکمیل شده
  8. مدرک تایید کننده سمت فرد در مکان مذکور