بیمه آتش سوزی منزل یکی از انواع بیمه آتش سوزی است که هزینه های خسارت ناشی از آتش سوزی خانه، ساختمان های مسکونی و اموال مسکونی را پوشش می دهد. با استفاده از بیمه آتش سوزی منزل می توانید از پرداخت هزینه های سنگین در آینده جلوگیری کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه و خرید بیمه آتش، کافی است تا درخواست مشاوره خود را ثبت نمایید.
بیمه آتش سوزی منازل
خانه و اثاثیه شما می تواند بخش مهمی از سرمایه و دارایی شما در زندگیتان باشد. با بیمه نامه های منازل مسکونی سامان می توانید امنیت این سرمایه ارزشمند را تامین کنید. موارد تحت پوشش این نوع بیمه نامه شامل ساختمان، تاسیسات و اثاثیه موجود در منازل مسکونی به همراه مشاعات و مشترکات آنها می باشد. با این بیمه نامه میتوانید خانه خود را در مقابل خطرات آتش سوزی ، صاعقه ، انفجار- زلزله – طوفان – ترکیدگی لوله آب – سرقت با شکست حرز – ضایعات ناشی از آب باران و ذوب برف – سقوط هواپیما و … بیمه کنید. بیمه آتش سوزی منزل یکی از انواع بیمه آتش سوزی است که هزینه های خسارت ناشی از آتش سوزی خانه، ساختمان های مسکونی و اموال مسکونی را پوشش می دهد. با استفاده از بیمه آتش سوزی منزل می توانید از پرداخت هزینه های سنگین در آینده جلوگیری کنید.
بیمه آتش سوزی مهمترین و اصلیترین نوع بیمه خانه است. هدف از بیمه آتش سوزی، پوشش مالی خسارتهای وارد به بنا و وسایل داخل آن است. البته یک نکته را در نظر داشته باشید که در این نوع بیمه، افراد داخل ساختمان تحت پوشش قرار نخواهند گرفت.
انواع پوشش بیمه خانه
این نوع بیمه به دو نوع پوشش اصلی و اضافی تقسیم میشود. پوشش اصلی شامل آتش، صاعقه و انفجار است. هر اتفاقی که در ساختمان بیفتد و دچار آتش سوزی شود، تحت پوشش این بیمه قرار خواهد گرفت؛ فقط اگر عمدی در کار نباشد. پوششهای اضافه که خود بیمهگذار میتواند به دلخواه هرکدام را تهیه کند، شامل این موارد است: زلزله، سیل، آتش فشان، طوفان، سقوط بهمن، ترکیدن لوله آب، سقوط هواپیما، پاکسازی و برداشت ضایعات، سرقت، انفجار تحت فشار صنعتی، ریزش سقف ناشی از سنگینی برف، رانش زمین، ریزش کوه، برخورد اجسام خارجی به ساختمان و خسارتهای آتش سوزی وارد شده به همسایه. البته هر کدام از اتفاقات شرایط مخصوص به خود را دارند.
پوشش زلزله
با توجه به اینکه کشور ما روی کمربند زلزله و بعضی شهرها هم روی سگک آن قرار دارند، داشتن چنین بیمهای ضروری به نظر میرسد. البته در هنگام بروز زلزله، کسی در همان ابتدا به خسارتهای مالی خود فکر نمیکند. آنها به دنبال این هستند که آیا عزیزانشان سالم و زنده هستند؛ اما بعد از چند روز که کمی آرام شدند، متوجه خسارتهای مالی خواهند شد. خسارتهایی که کم هم نیستند؛ به ویژه برای ساختمانهایی که خیلی بنای محکمی ندارند و تا به حال هم اقدامی برای محکم سازی آنها انجام نشده است. در اینجا پوشش زلزله به داد این افراد خواهد رسید. این بیمه با پوشش بنا و وسایل داخل آن، در صورت بروز خسارت، هزینههای آنها را جبران خواهد کرد. اینکه تا چه حد خسارت پوشش داده شود، خود بیمه گذار میتواند در همان ابتدا این میزان پوشش را در بیمهنامه انتخاب کند. از آنجا که تعیین میزان پوشش در قیمت بیمه زلزله تاثیرگذار است، خواندن مطلب ” نرخ بیمه زلزله چگونه محاسبه میشود” به شما در محاسبه قیمت بیمه آتش سوزی و زلزله کمک میکند.
استفاده از پوشش زلزله در شرایط بحرانی
یک سؤال: وقتی زلزله رخ دهد، تمامی ساختمانها و شرکتها خراب میشوند (البته بر اساس ریشتر و موقعیت متفاوت خواهد بود. به هر حال ما بدترین حالت را در نظر گرفتیم). در مواقعی که شرکت بیمه خراب شده و حتی شاید خیلی از کارمندان آنها هم جان خودشان را هم از دست داده باشند، از کجا میتوان خسارت گرفت؟
باید گفت که وقتی شما ساختمان خود را توسط شرکت بیمهای، در برابر زلزله بیمه میکنید، شما با آن شعبه دیگر کاری نخواهید داشت. تمامی مدارک شما به دفتر اصلی بیمه ارسال و ثبت میشود. حتی اگر دفتر آن شرکت در زلزله با خاک یکسان شود، شما با مراجعه به دفتر اصلی میتوانید تمامی خسارتهای خود را دریافت کنید.
پوشش سرقت
پوشش سرقت برای ساختمانهایی که بیشتر در محلههای ناامن قرار دارند، ضروری است. این بیمه خسارتهایی از جمله دزدیده شدن وسایل و آسیبهای به وجود آمده از سرقت به ساختمان تحت پوشش قرار خواهد داد. همچنین در این نوع بیمه، خسارتهای ناشی ورود سارق به خانه و ساخت کلید یدکی توسط سارق مورد پوشش قرار خواهند گرفت. فقط در صورت سرقت ساختگی یا سرقتهایی که در زمانهایی مانند جنگ، شورش و غیره اتفاق میافتند، خسارتی از بیمه به بیمه گذار پرداخت نخواهد شد.
پوشش سیل
خرید پوشش سیل برای آنهایی که ساختمانشان در نزدیکی دریا یا رودخانه قرار دارد، ضروری است. سیلهایی را که در سال ۹۸ در بیشتر نقاط کشور اتفاق افتاد، حتماً به یاد دارید. سیلی که باعث تخریب شدید بیشتر منازل مسکونی شد. ساختمانهایی که دارای بیمه بودند، توانستند حداقل خسارتی را دریافت کنند؛ اما متأسفانه آنهایی که تحت پوشش نبودند، خسارت مالی زیادی متحمل شدند. بیمه سیل، از انواع فرعی بیمه آتش سوزی یا همان بیمه خانه است که خانه و وسایل را تحت پوشش قرار میدهد.
عوامل مؤثر در هزینه بیمه خانه
قیمت بیمه خانه در هر شرکتی متفاوت است؛ اما در حالت کلی، میتوان عوامل زیر را در نظر گرفت:
- نوع سازه ساختمان (بتنی یا فلزی)
- نوع ملک
- متراژ و عرض ساختمان
- ارزش لوازم وسایل داخل ساختمان
- نوع بیمه خریداری شده (حداقل بیمه خریداری شده، نوع آتش سوزی است. با خرید بیمههای فرعی، هزینه پرداختی تغییر کرده و بیشتر خواهد شد)
بیمه آتش سوزی برای خانه های اجاره ای
خرید بیمه آتش سوزی و زلزله تنها برای جبران خسارت های وارد شده به ساختمان نیست. اموال و اثاثیه موجود در ساختمان نیز تحت پوشش این بیمه نامه قرار می گیرند و خسارات وارد شده به آنها جبران خواهد شد. با این اوصاف ساکنین خانه های اجاره ای می توانند فقط اموال و اثاثیه متعلق به خود را به تنهایی در مقابل خطرات اصلی آتش سوزی و خطرات جانبی مثل زلزله، سیل، طوفان و… بیمه کنند. در این حالت حق بیمه نهایی تنها بر اساس ارزش اموال و اثاثیه موجود در ساختمان محاسبه می شود و ارزش بنا تاثیری بر نرخ بیمه نامه نخواهد داشت. علاوه بر این صاحبان ساختمان ها نیز می توانند به صورت جداگانه بنای متعلق به خود را تحت پوشش بیمه قرار دهند و خسارات وارد شده در اثر حوادث احتمالی را جبران نمایند.