فصلنامه الکترونیکی تازه‌های بیمه ایران و جهان شماره 6

ارتباطات بیمه ای اساساً بر پایه اعتماد بین بیمه گران و مشتریان استوار است. مشتریان از شرکت های بیمه می خواهند تا به روشی عمل کنند که توانگری مالی آنان را به خطر نیندازند و هنگام نیاز به پرداخت خسارت، دچار مشکل نشوند. دقیقاً، همین جاست که بیمه گران علاقمند هستند تا با استفاده از فناوری های نوین و خودکار سازی رویه ها، اعتماد مشتریان را از طریق تسریع در خدمات خود یاری کنند.

فناوری هایی همچون هوش مصنوعی و یادگیری ماشین و اینترنت اشیاء و زنجیره بلوکی به تنهایی می توانند بسیاری از رویه های صنعت بیمه را دچار تحول ساخته و این اعتماد را محکم تر نمایند. اعتماد اولیه مشتری، در داده هایی است که معمولا طی رویه ارزیابی ریسک و بیمه گری، در اختیار شرکت های بیمه قرار می دهد و شرکت ها بر همان اساس می توانند از آن ها برای طبقه بندی و جذب مشتریان آتی استفاده نمایند.

از طرف دیگر، بیمه گران می توانند از طریق در اختیار قرار دادن برخی دستگاه های هوشمند مانند دستگاه های تله ماتیک، دستگاه های اینترنت اشیاء، دستگاه های همراه و غیره از خسارات جلوگیری و در عین حال، بسیار دقیق تر خسارات را ارزیابی و پرداخت نمایند. اما در این میان، دریافت، جمع آوری و پردازش داده ها نیاز به بسترهای دیجیتالی بسیار امن و دقیقی دارد که اعتماد بین دو طرف سلب نشود.

بنابراین، فناوری های نوین مانند شمشیر دولبه عمل می کنند و شرکت های بیمه از یک طرف و بیمه گزاران از طرف دیگر همواره در انتظار بسترهای بسیار امن فناوری هستند تا بتوانند با آسودگی خیال به رویه های بیمه ای بپردازند. البته، نباید اثر قانونگذاران و سیاست گذران را در این میان نادیده گرفت. آنها باید جلوتر از فناوری حرکت کرده و در بسترهای آزمایشی، تمامی سناریو های ممکن را نسبت به یک روش و فناوری جدید سنجیده و موارد قانونی آن را لحاظ نمایند. در این شماره از فصلنامه تازه های بیمه ایران و جهان، به این تضادها و تضارب دیدگاه ها نسبت به فناوری در بیمه، تکافل و ریسک و دیگر مباحث مهم صنعت پرداخته شده است.

در بخش مطالب اصلی به موضوعاتی همچون روندهای برتر بیمه اموال و حوادث در سال ۲۰۲۳ و پیامدهای ارائه محصولات بسته ای در بیمه دیجیتال پرداخته می شود. بخش بینش های تازه، به مباحثی همچون علم داده در بیمه، فرصت های پیشروی بیمه گران، موانع تحول دیجیتال در بیمه، سازگاری بازار بیمه آسیا در آینده می پردازد و در بخش اخبار، به دو عنوان مطلب در خصوص راه اندازی تکافل خانواده دیجیتال و گزارش بازار بیمه جهان اشاره شده است. در بخش شخصیت برجسته علمی، اقتصاد دان پاکستانی-عربستانی و مشاور در مؤسسه پژوهش و آموزش اسلامیِ  بانک توسعه  ، محمد عمر چپرا 8، در بخش یک معرفی تازه ، دانشگاه اینسیف، در بخش تازه های نشر، دو کتاب با موضوعات فناوری مالی اسلامی و کووید- ۱۹ و بیمه معرفی می شوند. در این شماره، بخش یک مفهوم تازه، به مفهوم بیمه عمر با قابلیت استرداد حق بیمه می پردازد.

در این شماره خواهید خواند

روندهای برتر بیمه اموال و حوادث در سال ۲۰۲۳
پیامدهای ارائه محصولات بسته‌ای برای توسعه تجارت و راهبرد رقابتی در بیمه دیجیتال
سلام تکافل، شرکت تکافل خانواده دیجیتال راه‌اندازی می‌کند
گزارش بازار بیمه جهان توسط انجمن بین‌المللی ناظران بیمه منتشر شد
علم داده در بیمه: موارد استفاده و چالش‌ها
فرصت‌های پیش‌‌روی بیمه‌گران در بازار رو به رشد فناوری بیمه‌‌
هفت مانع بر سر راه تحول دیجیتال در بیمه و نحوه غلبه بر آن‌ها
چگونگی تطبیق بازار بیمه آسیا با آینده
دانشگاه اینسیف
بیمه عمر با قابلیت استرداد حق بیمه
دکتر محمد عمر چپرا
فناوری مالی و مالی اسلامی: دیجیتال‌سازی، توسعه و برافکنی

منبع : پژوهش نامه بیمه

جهت مشاهده متن کامل فصلنامه الکترونیکی تازه‌های بیمه ایران و جهان شماره 6 از لینک روبرو استفاده کنید