سلامتی یکی از نعمت هایی است که خداوند به همه ما انسان ها داده است؛ اما به هر حال ممکن است که هر انسانی در یک دوره ای نیاز به درمان های مختلف داشته باشد. هزینه های درمان نیز در کشور ایران بسیار بالا رفته است، به طوری که بسیاری از افراد نمی توانند به راحتی هزینه های درمان خود را بپردازند. بیمه تکمیلی درمان، بیمه ای است که برای کمک به افرادی که به هر دلیلی قصد دارند درمان های خود را انجام دهند، روی کار آمده است. بیمه درمان تکمیلی یکی از انواع بیمههای مرتبط با سلامت انسان است و از انواع بیمه اشخاص به شمار میرود. خرید بیمه تکمیلی، یکیاز مهمترین قدمهای سرمایه گذاری آینده نگرایانه برای حفظ سلامتی فردی است.
باتوجه به پیشرفت روشهای نوین درمانی، افزایش هزینههای پزشکی و تقاضای روز افزون جهت افزایش پوشش و تنوع خدمات بیمه مازاد درمان به ویژه در بخش هزینههای درمان سرپایی، شورای عالی بیمه ضمن بازنگری آیین نامه شماره 43 «شرایط عمومی بیمه گروهی مازاد درمان» و آیین نامه شماره 44 «تعرفه بیمه گروهی مازاد درمان»، در پی دستیابی به اهداف زیر «شرایط عمومی بیمههای درمان»،به تصویب رسانید.
- افزایش خدمات تحت پوشش بیمه درمان.
- همگانی کردن پوشش بیمه درمان برای خانوادهها.
- افزایش سقف تعهدات پوششهای درمانی آییننامه متناسب با افزایش هزینههای خدمات پزشکی.
- تعیین برخی ضوابط با هدف شفافسازی عبارتهای مندرج در آییننامههای ذکر شده و اجتناب از تفاسیر مختلف شرکتهای بیمه.
نکته مهمی که قبل از پرداختن به بحث بیمه درمان تکمیلی باید به آن توجه داشت این است که اغلب شرکتهای بیمه خدمات بیمه درمان تکمیلی را مازاد بر بیمههای پایه ارائه میدهند؛ یعنی بیمهگزار باید یکی از بیمههای پایه مثل بیمه تامین اجتماعی ، بیمه خدمات درمانی، بیمه نیروهای مسلح و… را داشته باشد و هنگام استفاده از خدمات پزشکی اول از آنها استفاده کند. بیمه درمان تکمیلی هزینه مازاد بر بیمههای پایه را مطابق بیمهنامه تقبل میکند. پس داشتن بیمه پایه برای داشتن بیمه درمان تکمیلی برای بعضی از شرکتهای بیمه الزامی است.
بیمه درمان در شرکتهای مختلف بیمه میتواند انواع مختلفی داشته باشد که بر اساس تنوع خدمات، قیمت های گذاری و شرایط انعقاد قرارداد تقسیم بندی می شوند. با بیمه بین همراه باشید تا در ادامه به بررسی انواع بیمه تکمیلی درمان بپردازیم:
بیمه درمان تکمیلی گروهی
اغلب بیمههای درمان تکمیلی به صورت گروهی ارائه می شوند. بدین صورت که کارفرمای یک کارگاه می تواند اعضای سازمان خود را بیمه تکمیلی کند. شرط این کار این است که بیمه تامین اجتماعی آن ها از یک کارگاه ارسال شده و تعدادشان از یک حد مشخصی بیشتر باشد. به همین خاطر اغلب شنیدهایم که شرکتها و ادارات اقدام به ارائه بیمه درمان تکمیلی برای کارکنان خود میکنند. البته غالباً بدین صورت است که کارکنان سازمان اقوام درجه اول خود را هم میتوانند در این طرح بیمه کنند.
بیمه درمان تکمیلی خانواده
اخیراً علاوه بر خرید بیمه درمان تکمیلی بهصورت گروهی، امکان خرید انفرادی آن هم در بعضی از شرکت های بیمه میسر شده است. بدینصورت که در بعضی از شرکت های بیمه طرحی تحت عنوان بیمه درمان تکمیلی خانواده به وجود آمده است که در آن لازم نیست بیمه تامین اجتماعی افراد متقاضی از یک کارگاه رد شده باشد و همچنین تعداد افراد متقاضی برای این بیمه مهم نیست. اما حق بیمه در این طرح کمی بالاتر از بیمه درمان تکمیلی گروهی بوده و پوششهای آن هم کمتر از حالت گروهی این بیمه است.
بیمه درمان تکمیلی انفرادی
اخیراً بعضی از شرکتهای بیمه اقدام به ارائه بیمه درمان تکمیلی انفرادی هم میکنند. تفاوت بیمه درمان تکمیلی انفرادی با بیمه درمان تکمیلی خانواده در این است که پوشش های بیمه درمان تکمیلی خانواده نسبت به بیمه درمان تکمیلی گروهی (شرکتی) کمتر است. اما در بیمه درمان تکمیلی انفرادی این اتفاق نمیافتد و پوششهای کاملی در اختیار بیمهگزار قرار میگیرد. حتی در بعضی از شرکتهای بیمه داشتن بیمه پایه برای دریافت بیمه تکمیلی نیز لزومی ندارد. یعنی حتی اگر بیمه تامین اجتماعی ، خدمات درمانی و… نداشته باشید هم میتوانید بیمه تکمیلی خریداری کنید.
بیمه درمان مسافران خارج از کشور
این بیمه که در بعضی از سایت ها به عنوان بیمه درمان مسافران خارج از کشور معرفی شده است، همان بیمه مسافرتی خارج از کشور است که بعضی جاها آن را در دسته بیمههای درمانی جای میدهند. درحالیکه این بیمه جز بیمه اشخاص محسوب میشود و علاوه بر پوششهای درمان پوششهای دیگری هم دارد و فقط یک بیمه درمان نیست.