بیمه بدنه
فلسفه اصلی شکل گیری انواع و اقسام محصولات بیمهای، کاهش ریسک است. رانندهای که بیمه شخص ثالث میخرد، حداقل ریسکی را که مطابق قانون جاری کشور ملزم به پوشش آن است، مدیریت میکند. شخصی که بیمه بدنه میخرد، ریسک بیشتری را تحت پوشش قرار میدهد. بیمه بدنه یکی از رایجترین و پرکاربردترین بیمههای اتومبیل در کشور ما است. برخلاف بیمه شخص ثالث که برای تمامی وسایل نقلیه اجباری است، خرید بیمه بدنه اختیاری است. با توجه به حوادث رانندگی پر تعداد کشور ما و هزینه بالای قطعات و تعمیرات اتومبیل، خرید و تمدید منظم بیمه بدنه میتواند در هنگام وقوع حادثه هزینهها را کاهش دهد.
بیمه بدنه قرار است هزینههای مربوط به خسارت وارد شده به خودرو طرف بیمهشده را جبران کند. چه او مقصر تصادف باشد یا خیر. بیمه بدنه مکملی برای بیمه اجباری شخص ثالث است و با تهیه آن خسارتهای ناشی از هر گونه تصادف، آتشسوزی و حتی سرقت که به بدنه خودرو وارد میشود؛ برعهده (بیمهگر) شرکت بیمه خواهد بود.همچنین در صورتی که حد پوشش مالی بیمه شخص ثالث مقصر، کافی نباشد؛ برای جبران خسارت میتوان از محل بیمه بدنه فرد زیاندیده، باقی خسارت را دریافت کرد.
قیمت بیمه بدنه توسط شرکتها تعیین میشود و بیمه مرکزی نرخ ثابتی را برای این نوع بیمه اعلام نمیکند. در شرکتهای مختلف بیمه اساس تعیین قیمت، ارزش خودرو است. از طرف دیگر متقاضی ممکن است برخی از پوششهای جانبی بیمه بدنه را هم انتخاب کند که این مساله هم باعث افزایش قیمت بیمه خواهد شد. سقف مشخصی برای بیمه بدنه وجود ندارد و کاملاً وابسته به قوانین داخلی شرکتهای بیمهای است.
درخواست مشاوره
هم اکنون بی درنگ، به زندگی خود سامان دهید
با عرض پوزش امکان خرید آنلاین درحال حاضر در دسترس نمی باشد
بیمه بدنه چیست؟ چرا باید بیمه بدنه خودرو داشته باشیم؟
بیمه بدنه آنلاین خودروها، برای تضمین خسارتهای احتمالی حوادث امری لازم و ضروری است. یکی از انواع بیمههایی که برای رانندگان و وسایل نقلیه بسیار مفید واقع میشود؛ بیمه بدنه اتومبیل است. بیمه گزار با پرداخت مبلغ مشخص حق بیمه به شرکت بیمهگر و خرید بیمه بدنه ، وسیلهنقلیه خود را در برابر خطرات و حوادث احتمالی خودرو بیمه میکند. شرکت بیمهگر، طبق این بیمه ماشین، درصورت بروزحادثه، خسارت وارده را براساس شرایط بیمهنامه پرداخت نماید.
با توجه به گران بودن خودرو و قطعات یدکی از یک طرف و اجتناب ناپذیر بودن حوادث رانندگی، اهمیت بیمهنامه بدنه خودرو به شدت پررنگ میشود.
بیمه بدنه خودرو چه خسارتهایی را پوشش میدهد؟
پوششهای بیمه بدنه به دو دسته اصلی و فرعی (تبعی) یا اضافی تقسیم میشوند:
پوششهای اصلی بیمه بدنه شامل موارد زیر هستند:
- سرقت کلی
- خساراتی که حین نجات و انتقال خودرو به آن وارد میشود
- رخ دادن حادثه برای اتومبیل
- خساراتی که با رخ دادن حوادث آتشسوزی، انفجار، صاعقه (آصا) به وسیلهنقلیه بیمهشده و یا وسایل یدکی همراه آن ها وارد میشود.
- خسارتهای وارده به لاستیک و چرخهای اتومبیل بیمه شده. بیمهگر تعهد به پرداخت خسارت باتری خودرو و لاستیکها تا مبلغی معادل ۵۰ درصد مبلغ نوی آنها می دهد.
پوششهای الحاقی بیمه بدنه اتومبیل
خطرات زیر تحت پوشش اصلی بیمه بدنه ماشین نیستند؛ ولی بیمه گزاران با پرداخت مبلغ اضافی حقبیمه از پوششهای اضافی (خطرات فرعی) این بیمهنامه بهرهمند میشوند:
- دزدی در جای لوازم خودرو از قبیل رادیو پخش ، رینگ ، لاستیک ، آینه ها و سایر لوازم خودرو
- شکستن شیشه به علتی غیر از خطرات اصلی
- غرامت عدم استفاده از خودرو درهنگام تعمیرات
- حوادث طبیعی شامل سیل، زلزله، آتشفشان
- حوادث ناشی از پاشیدن مواد شیمیایی نظیر اسید و رنگ
مواردی که تحت پوشش بیمه بدنه خودرو نیستند
بیمه گزاران محترم باید هنگام خرید بیمه دقت نمایند که خسارتهای زیر تحت پوشش بیمهبدنه نیستند؛ مگر اینکه در بیمهنامه یا الحاقیهها، بین بیمهگزار و بیمهگر توافق دیگری صورت گرفته شده باشد:
- خسارت ناشی از رانندگی اتومبیل و مشارکت آن در رقابت های اتومبیل رانی یا آزمایش سرعت.
- خسارت خودروی بیمه شده به دلیل حمل مواد اسیدی، انفجاری یا قابل احتراق؛ مگر آن که موضوع بیمه تمهیدات لازم برای حمل چنین موادی را در بندهای بیمه بدنه اتومبیل برای خود لحاظ کرده باشد.
- خسارتهای ناشی از پاشیدن رنگ،اسید و سایر مواد شیمیایی به موضوع بیمه؛ مگر این که شرکت بیمه حوادث یاد شده را در پوشش بیمهنامه متعهد شده باشد.
- خسارات مربوط به کشیدن میخ یا اشیای نظیر آن روی بدنه خودروی بیمهشده
سایر خسارات مستثنی شده از پوشش بیمهنامه بدنه
- خسارات ناشی از سرقت لوازم و قطعات موضوع بیمه پس از وقوع حادثه
- نزول قیمت خودرو حتی اگر در اثر حوادث تحت پوشش بیمه بدنه باشد.
- غرامتی که از عدم استفاده از خودرو به دلیل حوادث تحت پوشش بیمهنامه حاصل شود. مثلا اگر در اثر حوادث آتشسوزی، خودروی بیمه شده تا مدت ها قابل استفاده نباشد، شرکت بیمهگر تعهدی در قبال خسارت وارد شده به وسیله نقلیه ندارد. بیمهگزار می تواند در صورت خرید پوشش هزینه توقف خودرو ، آن ریسک را تحت پوشش تعهدات شرکت بیمهگر قرار دهد.
- خسارت ناشی از شکسته شدن شیشه خودرو به دلیل سرمای زیاد معمولا تحت پوشش بیمه بدنه نیست.(مگر این که پوشش اضافی بیمهنامه بدنه اتومبیل خریداری گردد.)
خسارت هایی که با خرید بیمه بدنه پوشش داده نمیشوند
- خسارتهای ناشی از جنگ، شورش و اعتصاب
- خسارتهای عمدی وارد به خودرو از طرف بیمهگزار، ذی نفع یا راننده خودرو.
- خسارت بدنه خودرو ناشی از انفجارها و تشعشعات هسته ای
- خسارت های ناشی از فرار حین تعقیب و گریز نیروی انتظامی مگر آن که حین این تعقیب و گریز شخصی به صورت غیرقانونی و بدون اجازه مالک خودرو پشت فرمان آن نشسته باشد که در این حالت، شخص متصرف خودرو نامیده میشود.
- خسارتهای ناشی از استفاده از مشروبات الکلی ، مواد مخدر یا روانگردان توسط راننده خودرو
- خسارات ناشی از بکسل کردن وسیله نقلیه دیگر توسط خودروی بیمه شده مگر این که خودرو به همین منظور بیمه شده باشد.
- خسارات ناشی از حمل بار مازاد توسط خودروی بیمهشده
- راننده موضوع بیمه هنگام وقوع حادثه گواهینامه رانندگی نداشته باشد یا گواهینامه رانندگی وی باطل شده باشد و یا مطابق مقررات راهنمایی و رانندگی گواهینامه راننده برای رانندگی موضوع بیمه مناسب نباشد. اتمام اعتبار گواهینامه در حکم بطلان بیمهنامه بدنه خودرو نیست.
محاسبه بیمه بدنه خودرو
مولفه های گوناگونی در محاسبه قیمت بیمه بدنه تاثیرگذار هستند:
- مشخصات خودرو:عواملی نظیر سال ساخت اتومبیل، نوع خودرو، ارزش خودرو و کاربری آن در محاسبه نرخ بیمهنامه بدنه نقش پررنگ دارند.
- پوشش های اضافی(تبعی) بیمه بدنه : انتخاب هریک از پوششهای اضافی یادشده، مبلغی بر نرخ پایه بیمه بدنه اضافه میکند. به بیان دیگر، انتخاب پوششهای بیمه ای بیشتر با افزایش قیمت بیمه همراه است.
- تخفیف های بیمه بدنه:تخفیفات این بیمه خودرو شامل: تخفیفهای عدم خسارت، تخفیف خودروی صفر، تخفیف خرید نقدی، تخفیف ارزش خودرو هستند.
فسخ بیمهنامه بدنه خودرو
فسخ بیمهنامه بدنه اتومبیل از طرف بیمهگر یا بیمهگزار فرقی ندارد. این عمل باید به صورت مکتوب و رسمی به طرف مقابل اعلام گردد. در چنین شرایطی، بیمهنامه بدنه خودرو تا ده روز آتی اعتبار دارد. بعد از فسخ بیمه، ارزش بیمهنامه بدنه اتومبیل به صورت روزشمار محاسبه شده و به بیمهگزار پرداخت میشود.
سوالات متداول بیمه بدنه خودرو
پوششهای اصلی بیمهبدنه کدامند؟
واژگونی و سقوط خودرو، برخورد خودرو با اجسام ثابت یا متحرک، آتش سوزی، برخورد صاعقه، انفجار و سرقت کلی هستند.
پوششهایتکمیلی بیمهبدنه کدامند؟
بلایای طبیعی : پوشش ناشی از پرداخت خسارت به دلیل حوادث طبیعی سیل ، زلزله ، طوفان، تگرک ، افتادن درخت و… سرقت لوازم اصلی و فابریک و غیرفابریک : پوشش سرقت لوازم فابریک و غیرفابریک خودرو ، لوازم مربوط به خود اتومبیل از قبیل ضبط و باند و لاستیک و کامپیوتر خودرو … خسارت داده میشود و سرقت لوازم شخصی شامل پرداختخسارت نمی شود . همچنین در صورت نصب هرگونه لوازم غیرفابریک روی خودرو حتما باید به اطلاع شرکتبیمه برسد و فاکتور مربوطه به لوازم را ارائه دهید. کشیدین میخ و اشیای مشابه روی بدنه اتومبیل : اگر روی بدنه خودرو اجسام تیز مانند میخ کشیده شود خسارت ناشی از آن قابل پرداخت است. ریختن رنگ و اسید و مواد شیمیایی : خسارت ناشی از پاشیدن رنگ، مواد شیمیایی و اسیدی بر روی بدنه خودرو تحت پوشش می باشد. شکست شیشه به تنهایی : پرداخت خسارت ناشی از شکستن شیشه ها به هر علت به جز تصادفات . ترک و شکستن شیشه به دلیل انقباض و انبساط دما ، برخورد هر گونه شیئی به شیشه افزایش ارزش وسیله نقلیه تا 50 درصد : چنانچه ارزش خودرو در مدت خرید بیمه بدنه افزایش پیدا کرده باشد و از قیمت ابتدایی که در بیمهنامه ذکر شده بیشتر شود، با استفاده از گزینه نوسانات قیمت پرداخت خسارت بر اساس ارزش روز خودرو محاسبه میگردد. ترانزیت خودرو به خارج کشور : خسارت های وارد شده به خودرو در خارج از کشور تحت پوشش قرار میگیرد.
آیا خودروهای قدیمی را میتوان بیمه بدنه کرد؟
خودروهایی که مدل آنها پایین است و بیش از 20 سال از سال تولید آنها می گذرد را نمی توان بیمه بدنه کرد همچنین برای خودروهای پراید و پیکان بیش از 15 سال را نمی توان بیمهبدنه کرد
در صورت فروش خودرو، آیا میتوان بیمه بدنه را فسخ کرد؟
بله امکان فسخ بیمه بدنه از طرف بیمهگذار وجود دارد و در چنین شرایطی، حق بیمه بیمه نامه فوق طبق جدول تعرفه کوتاه مدت محاسبه و در صورت وجود حق بیمه برگشتی حق بیمه به حساب بیمه گذار عودت خواهد شد
در صورت فروش خودور آيا ميتوان بيمه بدنه را به خودرو ديگر منتقل کرد ؟
بله در صورت فروش خودرو بيمهگذار ميتواند خودرو ديگري را که متعلق به خود يا همسر و يا فرزندان و يا والدين وي باشد به شرکتبيمه معرفي کند تا بيمهبدنه به خودرو جديد منتقل شود در چنين شرايطي اگر ارزش خودرو جديد از ارزش خودروی قبلي بيشتر باشد، بيمهگذار بايد تفاوت حق بيمه را به شرکت بيمه پرداخت کند و همچنين در صورت کم تر بودن ارزش خودرو جديد شرکت بيمه تفاوت حق بيمه دو خودرو را به بيمهگذار پرداخت خواهد کرد .
فرانشيز بيمه بدنه چقدر است ؟
1. خسارت اول 10% مبلغ خسارت: حداقل 500،000 ريال 2. خسارت دوم 20% مبلغ خسارت :حداقل1،000،000 ريال 3. خسارت سوم 30% مبلغ خسارت :حداقل1،500،000 ريال 4. فرانشيز سرقت: 20%. 5. فرانشيز رانندگان كمتر از 25 سال: 10% بيشتر است. 6. فرانشيز گواهينامه هاي كمتر از 3 سال: 10% بيشتر است.
در بيمه بدنه چه مبالغي از خسارت کسر ميشود ؟
فرانشيز و استهلاک استهلاک بدين معني است که از قطعات تعويضي به جز شيشه ها و شيشه چراغ ها از شروع سال پنجم توليد سالانه 5% و حداکثر 25% هزينه استهلاک کسر ميشود . دليل اين کار اين است که طبق قوانين بيمه زيانديده از حادثه نبايد متضرر يا منتفع شود و بايد به گونه اي خسارت دريافت کند که درست به لحظه قبل از وقوع حادثه برگردد حال چنانچه شرکتبیمه قطعه اي از خودرو که هشت سال کار کرده و مستهلک شده را با يک قطعه کاملا نو و سالم تعويض نمايد باعث منتفع شدن بيمهگذار از حادثه ميگردد و اين موضوع با قانون بيمه مغايرت دارد.
هدف از بازديد اوليه در بيمه بدنه چيست ؟
تعيين اصالت و سلامت، قیمت گذاري خودرو
در صورتی که قسط بیمهبدنه در موعد مقرر پرداخت نشود چه می شود؟
در صورتی که مبلغ حقبیمه قسطی بیمه بدنه در همان روز ثبت شده روی بیمه بدنه پرداخت نشود، حتی اگر با یک روز تأخیر هم پرداخت شود باز هم باید خودرو جهت تاخیر در پرداخت قسط مجدد کارشناسی شود و بیمهگذار وظیفه دارد وسیله نقلیه را جهت بازدید مجدد به نمایندگی بیمه ببرد و با نماینده بیمه همکاری کند.
بیمهبدنه چه خسارت هایی را پرداخت نمی کند ؟
1-خسارات عمدي بيمه گذار يا ذينفع يا راننده 2-حمل مواد منفجره و آتش زا 3-مسابقه اتومبيل راني يا آزمايش سرعت 4-سرقت لوازم پس از حادثه 5-جنگ و شورش و اعتصاب و تهاجم 6-تعقيب و گريز پليس 7-فاقد گواهينامه يا اتمام اعتبار گواهينامه 8-حمل بار بيش از ظرفيت 9-خسارات بكسل شدن مگر براي رعايت ايمني خودرو 10-استفاده مشروبات الكلي يا روانگردان يا مواد مخدر 11-خسارات قسمت الكترونيكي و الكتريكي درصورت نقص و خرابي 12-تغييركاربري و تشديد خطر وعدم اطلاع به بيمه گر
اعلام تشديد خطردر بيمه بدنه چيست ؟
يعني اگر تغيير در کاربري يا متغير ديگري ايجاد شود که ريسک موضوع بيمه را افزايش دهد: مثلا خودرويي با کاربري شخصي بيمه شده و مالک آن تصميم ميگيرد از اين به بعد در آژانس يا اسنپ يا … مسافرکشي کند اين مصداق تشديد خطر بوده و بايد راننده موضوع را به شرکت بيمه اطلاع دهد که بديهي است در صورت پذيرش موضوع از طرف شرکت بيمهگر حق بيمه اضافي دريافت خواهد شد و چنانچه بيمهگذار پس از تغيير کاربري و تشديد خطر موضوع را به اطلاع شرکت بيمه نرساند در صورت وقوع حادثه، شرکت بيمه خسارت وارده را بر اساس قاعده نسبي حق بيمه محاسبه و درصدي از خسارت را علاوه بر فرانشيز به عهده بيمه گذار خواهد گذاشت
تفاوت بيمه بدنه و کارت طلايي چيست ؟
1-بیمه بدنه از نظر قیمت ارزانتر از کارت طلایی میباشد 2-بیمه بدنه تخفیف عدم خسارت تا ٧٠٪ تخفیف دارد و بیمهگزار میتواند این تخفیف ها را به ماشین های بعدی منتقل کند اما در کارت طلایی، این امکان وجود ندارد. 3- بیمه بدنه قابلیت انتقال دارد یعنی اگر ماشینی دارای بیمهبدنه را بخواهیم بفروشیم میتوانیم بیمه بدنه را به روی خودروی انتقال دهیم، اما کارت طلایی قابل انتقال نیست . 4- تعمیر خودرو با بیمه بدنه در هر تعمیرگاهی قابل انجام است اما کارت طلایی صرفا باید توسط نمایندگی های مجاز انجام شود . 5- اگر حتی مقصر حادثه کسی دیگر باشد ، می توان از بیمهبدنه استفاده کرد و پس از شکایت از مقصر حادثه و دادن حق جانشینی به بیمه گر خسارت دریافت کرد ولی کارت طلایی نمیشود . 6- بیمه بدنه قابل فسخ میباشد ولی کارت طلایی قابلیت فسخ ندارد. 7-کارت طلایی تا ١٠سال قابل ارائه هست و وقتی که خودرو وارد سال يازدهم میشود، قابل ارائه نیست ولی بیمهبدنه حداقل تا ٢٠ سال قابل ارائه هست. 8-درکارت طلایی سرویس و تعویض دورهای بعضی از قطعات امکان پذیره ولی در بیمه بدنه چنین امکانی وجود ندارد. 9-کارت طلایی امکان امداد سیار و تعمیر در محل همچنین امداد تلفنی داره اما بیمه بدنه ندارد. 10- بیمه بدنه هزینه خسارت وارد شده را به صورت نقد به بیمهگزار پرداخت میکند ولی کارت طلایی ماشین تعمیر یا تعویض میکنه. ممکنه بیمهگزار خارج از نمایندگی ایرانخودرو امکان تعمیر خودروی با هزینه کمتر یا کیفیتی بهتر داشته باشد بنابراین اینکه محدودیتی در تعمیر خودرو وجود نداشته باشد خودش یک مزیت محسوب میشود..
خسارت های قابل پرداخت در بیمه بدنه کدام ها هستند؟
1-خسارات ناشي از برخورد جسم ثابت يامتحرك 2-واژگوني وسقوط 3-آتش سوزي 4-خسارات در هنگام دزدي وسيله نقليه 5- خسارات در جريان نجات اتومبيل وانتقال خودرو (20%خسارت ) 6-سرقت كلي خودرو 7- خسارت لاستيكها و باطري 50% ارزش نو 8- سر قت جزيي لوازم (در صورت خريد) 9- شكست شيشه به تنهايي (در صورت خريد) 10-بلاياي طبيعي (در صورت خريد) 11-نواسانات قيمت (در صورت خريد) 12-رنگ واسيد پاشي (در صورت خريد) 13- غرامت عدم استفاده اتومبيل 3 تا30روز (درصورت خريد )
شرایط استفاده از تخفیفات اتومبیل صفر کیلومتر چگونه است ؟
برای دریافت تخفیف 30 درصدی بدنه برای خودروهای صفر کیلومتر تا سه ماه از تاریخ ثبت شده بالای سند فروش خودرو فرصت دارید که خودرو را بیمه بدنه کنید تا تخفیفات خودرو صفر را دریافت نمایید.
تفاوت سرقت در جای با سرقت کلی در بیمه بدنه چیست ؟
منظور از سرقت در جای یعنی اتومبیل در حالت پارک قرار دارد و قطعات آن سرقت می شود (ضبط –باند –لاستیک –کامپیوتر خودرو و سایر قطعات مربوط به خودرو ) . اما سرقت کلی یعنی کل خودرو دزدیده شود و خودرو از مکانی به مکان دیگر منتقل شده باشد که ممکن است در آینده پیدا شود یا خیر
آیا بدون داشتن کروکی می توان از بیمه بدنه خسارت گرفت؟
برای دریافت خسارت بیمه بدنه نیاز به کروکی پلیس می باشد ولی چنانچه خسارت جزئی باشد یعنی کمتر از ۳ میلیون تومان بدون نیاز به کروکی هم خسارت بیمه بدنه پرداخت می شود.
آیا برای استفاده از بیمه بدنه گزارش پلیس نیاز است؟
در طول مدت بیمه بدنه می توان یکبار بدون نیاز به کروکی خسارت را از بیمه بدنه دریافت کرد و بعد از آن برای گرفتن خسارت حتما نیاز به کروکی و گزارش پلیس می باشد.
آیا برای بار دوم می توان از بیمه بدنه استفاده کرد؟
بله اما برای بار دوم ۲۰% فرانشیز از کل خسارت پرداختی کم می شود.
اگر تابلو بر روی خودرو بیفتد می توان از بیمه بدنه خسارت دریافت کرد؟
در صورتی که تابلو از روی ساختمان افتاده باشد پرداخت خسارت بر عهده مالک ساختمان است ولی چنانچه بر اثر باد و طوفان این اتفاق بیفتد و پوشش بلایای طبیعی بیمه بدنه خریداری شده باشد خسارت بیمه بدنه قابل پرداخت است.
شرایط پرداخت خسارت در بیمه بدنه چگونه است؟
اگر پس از گذشت ۶۰ روز از سرقت خودرو بگذرد و خودرو پیدا نشود و یا به علت وقوع حوادث مشمول بیمه بدنه خودرو به گونه ای آسیب ببیند که هزینه های تعمیر و تعویض قسمتهای آسیب دیده با احتساب هزینه های نجات از ۷۵% قیمت آن در روز حادثه بیشتر باشد،اتومبیل از بین رفته تلقی می شود. از خسارت کلی، ارزش بازیافتی و کسورات مقرر کسر می شود و هزینه حمل و نجات تا حد مقرر به آن اضافه می شود به شرط آنکه از کل مبلغ بیمه بیشتر نشود. همچنین در خسارت کلی، ملاک محاسبه و پرداخت خسارت ارزش معاملاتی موضوع بیمه در روز حادثه حداکثر تا مبلغ تعیین شده خواهد بود. در خسارت کلی ارزش خودرو بازیافتی توسط شرکت بیمه تعیین می شود و چنانچه بیمهگذار ارزش تعیین شده را قبول نکند، شرکت بیمه از تملک موضوع بیمه و انتقال سند آن، خسارت را با کسر فرانشیز و سایر کسورات و اضافه کردن هزینه های متعارف نجات و حمل پرداخت می نماید.
مدارک لازم برای خسارت بیمه بدنه خودرویی که آتش گرفته چیست؟
اصل گزارش نیروی انتظامی در زمان وقوع حادثه اصل گزارش کارشناس آتش نشانی در زمان وقوع حادثه اصل گزارش کارشناس هواشناسی چنانچه حادثه به دلیل وقوع طوفان باشد اصل گزارش موسسه ژئوفیزیک، چنانچه حادثه در زمان زلزله بوده باشد کپی و اصل بیمه شخص ثالث و بدنه خودرو کپی و اصل گواهینامه راننده یا مالک خودرو کپی و اصل مدارک شناسایی مالک خودرو ارائه فاکتورهای لوازم تعویض شده و برگه گارانتی خودرو در صورت عمدی بودن حریق، گزارش و داد خواست نیروی انتظامی و مراجع قضایی